Private lease elektrische auto, de voor- en nadelen 

Iedereen gaat vroeg of laat elektrisch rijden, maar de aanschaf van een elektrische auto is tot nu toe duur. Private lease van een elektrische auto is dé oplossing voor dit probleem. Elektrisch rijden tegen een vast bedrag per maand zonder ergens naar om te kijken, dat klinkt als een droom. Ontdek de voor- en nadelen van private lease elektrische auto. 

Het idee achter private lease 

Private lease betekent niets anders dan het privé leasen (‘huren’) van een nieuwe auto. Via de leasemaatschappij krijg je een gloednieuwe auto, rechtstreeks uit de fabriek of een model dat op voorraad is. 

Het idee achter private lease is dat het in veel gevallen voordeliger is dan de aanschaf en het onderhoud van een privéauto. 

Waarom private lease elektrische auto? 

Elektrisch rijden heeft de toekomst, het is minder belastend voor het milieu en met betrekking tot brandstofkosten een stuk voordeliger. De gemiddelde elektrische auto kost al snel vanaf € 25.000. Maar dan ben je er nog niet want de accu heeft een levensduur van 7-20 jaar. Vervanging hiervan kost tussen de € 5000 en € 15.000. 

Met private lease van een elektrische auto omzeil je al deze kosten. Je hebt direct een elektrische auto tot je beschikking zonder dat je hier je spaargeld voor aanspreekt of een lening moeten afsluiten. Bovendien zijn de kosten van accuvervanging niet voor jou. 

Voordelen private lease 

Private lease heeft vele voordelen, niet alleen wanneer het een elektrische auto betreft maar ook wanneer je voor een benzine- of dieselauto gaat. Je hebt altijd de keuze uit verschillende private lease auto’s. 

Het grootste voordeel van private lease je niet in een keer een groot geldbedrag hoeft neer te leggen. Het gebruik van de elektrische auto zit bij de maandelijkse kosten inbegrepen. De leasemaatschappij betaalt ook APK, onderhoudskosten, eventuele reparatiekosten, verzekering en wegenbelasting. Tegen een vast maandelijks bedrag rijd je volledig elektrisch zonder hoge bijkomende kosten. Je betaalt wél zelf de brandstofkosten, maar die zijn bij een elektrische auto zeer laag. Wanneer je 25.000 km per jaar rijdt dan ben je maandelijks tussen de € 30 en € 50 aan energiekosten kwijt (thuis opladen). 

Nadelen private lease elektrische auto 

Zitten er nog nadelen aan private lease van een elektrische auto? Het grootste nadeel is dat je aan een leasecontract vastzit. Afhankelijk van het gekozen contract loopt dit over een periode van 24 maanden tot 96 maanden, dit kan ook afwijken. 

Soms wil je voortijdig van het leasecontract af, dit is echter niet zo eenvoudig. Alleen in bijzondere gevallen of wanneer er sprake is van een protectieplan kom je kosteloos van het contract af. In alle andere gevallen betaal je hier een ‘boete’ over die vaak 40% van het maandbedrag over de resterende looptijd bedraagt. Hierdoor kan het voortijdig openbreken van het leasecontract zeer duur zijn.  Die paar nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen, dat is ook precies de reden waarom steeds meer mensen voor private lease van een elektrische auto kiezen. 

Deze pagina is tot stand gekomen i.s.m. Private-lease-aanbiedingen.nl:
Private-lease-aanbiedingen.nl is één van de grootste prijsvergelijkers op het gebied van private lease in Nederland.